De Streifenwolf

Voor het snoeien van de beplanting in de middenberm op autosnelwegen heeft Brouwer de Streifenwolf ontwikkeld. Met onze machine wordt gemiddeld 10 tot 20 km per dag gesnoeid. De machine bestaat uit een vrachtwagen met oplegger waarop de Streifenwolf gebouwd is. Vanuit de cabine van de vrachtwagen wordt de machine bediend.

De JCB fastrac maait achter de Streifenwolf aan en zorgt ervoor dat de beplanting er glad uitziet. De Jcb is in Duitsland toegestaan op de autosnelwegen en rijdt 70 km/h. Achterop de JCB zit een grote blazer die de weg schoon blaast.

De houtsnippers die vrij komen uit deze projecten worden geleverd aan verbrandingsinstallaties. Hierdoor worden de houtsnippers weer duurzaam gebruikt. Brouwer Biocentrale bv is een verbrandingsinstallatie gevestigd in Balkbrug die houtsnippers/restafval verbrand en daar stoom en stroom mee produceert.

De wegafzetting wordt in geheel eigen beheer uitgevoerd. Er wordt gewerkt in een rijdende afzetting die bestaat uit een botsabsorber. De botsabsorber heeft een stootkussen achterop waarin bij een ongeluk met een snelheid van wel 100 km/h achterop gereden kan worden zonder dat deze persoon ernstig letsel op loopt. Zo’n 400 meter achter de botsabsorber bevinden zich twee volledig LED actiewagens die de automobilisten waarschuwen dat een rijbaan is afgesloten.

Wilt u ook beplanting gesnoeid hebben op autosnelwegen of andere plaatsen, neem dan vrijblijvend contact op met de firma Brouwer.